DE WERELD VAN HIERNAAST
Jezelf uitlevend
in de wereld van hiernaast.
De loze haast vergetend.
Bewegend, iets verbaasd.
Wegglijdend van herinnering.
Verschuifelend in een drempelloze gang.
Bang, verkruimelend stukjes van geluk
met vingers, in een eindeloos gepluk.
Verdwaald in je gedachten,
tuur je mompelend langs mij heen.
Schichtig koek in koffie dopend.
Als velen, heel alleen.
Mijn handen langs je wang.
Je blik greep mijn beweging.
Jouw lichaam draaide, in een vraag naar mij,
als antwoord dat je meeging.
De wereld van hiernaast.
is de wereld van ons leven.
De wegen zijn wat zoekgeraakt.
De route is niet gegeven.
WIL MELKER
29/06/2000