een kind in mijn armen
wees stil want het slaapt
en het wordt wakker als je ook maar gaapt
het kind slaapt licht, dat is ook niet raar
want vaak was het inpakken wegwezen maar
altijd maar vluchten,
en naar het schijnt komt daaraan nu nog steeds nooit een eind.
het arme kind weet niets van wetten, het probeert alleen nog wat te zeggen, nee dat is niet het goede woord, het schreeuwd het uit helder en luid; Laat me hier blijven ik kan niet meer weg. De regering (IND inbegrepen) lacht vriendelijk en denkt dat is dan pech, hier mag je ook niet blijven en verder gaat de weg. T kind gaat weer op reis, op zoek naar t paradijs.
Het kind is nog maar 10 maar heeft inmiddels de hele wereld gezien.