lieve manuella.
dit gedicht is voor jou.
omdat ik heel veel van je hou.
en met al je vredriet en pijn.
hoop ik dat je moeder er voor jou mag zijn.
ik weet na het overlijden van je vader,
zie ik elke dag heel veel verdriet en tranen,
je was altijd papa zijn kleine meid,
weet je nog manuella.
zo noemde papa jou altijd.
maar lieve
schat geloof mijn nou.
papa wou nog lang niet zonder jou.
maar papa kon de pijn niet meer weerstaan.
daarom is hij naar de heer toegegaan.
maar papa blijf boven aan ons denken.
en wil jou en zijn kleinkind nog.
een beetje herdenken.
ik denk dat hij zeggen wil tegen jou.
lieve manuella papa houd nog steeds om jou.
maar mijn meisje heb A U B niet zon groot,
verdriet. omdat anders jij het leven ook niet,
meer zo scherp ziet.
ja treuren mach je altijd mijn lieve kind.
wij weten hoe het is nu jij papa niet meer vind.
maar lieve manuella doe je moeder geen verdriet.
want eerdaags ga jij ook dood van verdriet,
en dat maakt je moeder angstig en pijn.
want ik wil nog heel lang je moeder zijn,
lieve manuella ik hou van jou.
praat eens meer met je moeder.
dan kan ik aan je uiten hoeveel.
ik van je hou.
ik heb ook heel veel verdriet om jou.
eerst is je vader heengegaan.
maar ik wil niet dat je erachter aan zal gaan.
jij hebt nog een gezin.
een dochter zo klein en teer,
laat mama dan eerder gaan naar de heer.
hoop dat jij mijn gedicht mooi vind mijn kind.
weet dat je moeder jou altijd bemint,