Eerste kus
In het nachtelijke licht van de maan.
Zie ik je gelaat.
Je stem is zacht en diep.
Die blik in je ogen, die lach op je mond, zo mystiek.
Ik hoor het stromen van de rivier.
De krekels sjirpen in het gras.
Hier en daar wat geruis in het struikgewas.
Je komt naast me zitten, nerveus kijk ik voor me uit.
Dan voel ik ineens je warme hand, op m’n huid.
Ik draai m’n hoofd en kijk je aan.
Ik kan me niet meer bedwingen en laat me gaan.
Ik kus je op je lippen, oh zo zacht.
Wat is dit mooi, wat is dit heerlijk, dit had ik niet verwacht.