twee kleinzonen van ver gekomen
hebben mijn tuin verzorgd
ik heb met grote vreugde toegekeken
hun sterke jonge lichamen bewonderd
zo mooi, zo recht, zo onbezorgd
twee aantrekkelijke mannen in hun volle bloei
mijn nageslacht waar ik heel trots op ben
vanmorgen zag ik in het opgewoelde grond
gespaad, geharkt en gladgestreken
zo’n dertig jonge mussen aan het baden
ik heb er heel lang naar gekeken
een toegift op mijn dagen vol van blijdschap
liefde van jong naar oud en andersom
gezegend mens ben ik, mijn dank daarvoor