Ik weet je
zo dichtbij mijn schat
ik voel je aan mijn haren
in zachte zuchtjes van de wind,
een regendrup die op mij spat
en al mijne gebaren
Ik ruik je
in iedere bloem mijn schat
in veld of langs de wegen
dingen waar 'k geen weet van had;
ik kom je overal tegen
ik zie je
in ieder mens mijn schat
van goede wil en heel integer
in hooggeboren goddelijkheid
waar 'k in wanhoop tegen bad,
toen wereld werd steeds leger..
Ik weet je
in beide broers mijn schat
en in ons hart en weten
in liefdevol geborgen zijn
waar jij altijd jouw plek in had,
en mensen zijn vergeten..
Ik weet je heel dichtbij lieve Sas,
daarom kan ik verder...