Onbewoond eiland
Ergens hier heel ver vandaan
zijn ze vergeten om een snelweg aan te leggen
zodat je er alleen met de boot heen kunt gaan
naar dit eiland, onbewoond.
Maar toch ben ik hier
alleen, op een nu immers bewoond eiland
zorg ik zelf voor mijn vertier
ik wil hier graag voor eeuwig blijven.
Het is er stil,
alleen het suizen van de wind
en de golven van het water is het enige dat ik horen wil
hier, aan de zee.
Maar deze stilte is geen onaangenaam gevoel
o nee, het maakt me juist gelukkig, onafhankelijk
het is er zalig, het laat me vrij, als je begrijpt wat ik bedoel.
of ben ik de enige die dat wil?
Je kunt doen wat je wilt, je bent vrij
zonder luxe, zonder verplichtingen
dat maakt me blij
zo stil, zo rustig...
Eerst gevangen door de mensen om je heen
Nu gevangen door de stilte en het geweldige gevoel
veel prettiger dan voorheen
gevangen door de vrijheid.
Dit gevoel is namelijk onweerstaanbaar
lijkt je dat ook niet fijn?
geen geweld, geen diefstal, geen gevaar
dat de vogels fluiten en de golven blijven bestaan...
Van deze prachtige, heldere zee
kan ik eindeloos genieten
helemaal alleen, of toch met twee?
en misschien, dat ik ooit weleens terug wil naar de realiteit.... terug naar de mensen.
Ergens hier heel ver vandaan
hebben ze miljoenen wegen aangelegd
zodat men overal heen kan gaan
naar de bewoonde wereld...