De spoorweg van de toekomst en het heden
Loopt door in het verleden
Als rails schieten de uren aan mij voorbij
Rails die liggen op de schreden
Van heden en verleden
Dit schrijf ik zittend op een toilet van de NS
En ik voel me 'opperbes'
Met het eindstation in zicht
Nadert mij een vrolijk gezicht
Dat verandert met een slag
Nadat het mijn ongeldig kaartje zag
Nu schrijf ik op de deur van het gemak
Had ik een kaartje in mijn zak
Een kaartje voor het toeren over heden
Toekomst en verleden
~~~