Achter een stalen draad
zitten zij die hun gedachten
niet kunnen voegen naar hun daad
die zij wilden verwachten
Zij wachten op de dag
dat hun kooi word opengebroken
en zij met een lach
weer woord kunnen voeren
Want zij die nu vast zitten
in hun gedachten van hun bestaan
weten niet waar te gaan of staan
de bevrijding komt voor hen te laat
Daarom wil ik er zijn voor mensen
die bevrijding zoeken
Hen helpen om daar de tralies te breken
de deur van de kooi te openen
en hun levensverhaal te laten doen