FRANJES VAN ORANJE
De bal rolt, spanning
langs de paal, over gras
dat wit verschiet, als lijn,
en verder groeit.
Mensen schreeuwen,
juichen zich in drift,
verschrikt, ontladen zich
als iele toon het einde fluit.
Beteugelde energie
braakt, kleurige stromen,
vertrapt, het gazon
op gras van de helden.
Golven beuken, mensen
tegen hekken, die
gillen en verwensen,
de menigte, bruut deren.
Gewonnen, koppen, bebloed,
de kranten die maandag.
Foto's van doelpunten,
maken, balans op
vier doden, twee kinderen.