DE ARME SADIST
Verleden weekend had hij haar bij toeval ergens
opgescharreld in de grootstad
Hij was een weinig afgedwaald van 't rechte pad,
en toen hij haar genomen had,
had hij er geen cent ervoor betaald omdat hij niets bezat.
Hij had evenwel genoeg verstand van zaken
om uit te maken dat zij zeer mooi was
en uiteraard de moeite waard om mee te nemen.
Toen hij de dag nadien zeer vroeg was opgestaan
mocht zij nog even blijven liggen.
Hij zette borden klaar en lei met kalm gebaar
het broodmes op de tafel.
Hij goot water op de ketel en
naast zijn zetel zocht hij een lege plasticzak
want straks, zo dacht hij, moet alles worden opgeruimd
en goedgeluimd zorgde hij zwijgend voor het middageten.
De radio bracht lichte wijsjes over de liefde en de meisjes
Maar daar had hij geen oren voor.
Aldoor verlangde hij naar haar wier gladde huid om
in te bijten was.
En dan zag hij haar weer en zonder meer nam hij haar vast
en zonder last lei hij haar neer
Hij weende zeer nadat zijn hand met koel verstand
het broodmes nam en haar met kleine rukken in stukken sneed
Daar hij intussen niet had vermeden haar aan te zien
huilde hij tranen met tuiten en ging nadien naar buiten
om gelaten in zijn lot een beetje te bekomen
van de sterke lucht van de sjalot.
(Sam Stofferis, 1984)