Hier zit ik dan
het toetsenbord ter hand
modern dat wel
maar tijdloze woorden
vloeien uit mijn hand
Alles omvatten in enkele zinnen
na uren typen opnieuw beginnen
te komen tot het geheel
en te zeggen:
Dat is het!
Heeft het alles
of scheelt het niet veel?
We zeggen het
met weinig woorden
't zijn eindeloze verklaringen
van dat wat we hoorden,
zijn geleerd,
doch meestal uit ervaring
opgenomen verteerd
Drie strofes geklaviert
't is d'inspiratie dat hier tiert
door 't lezen van een gedicht
over het leven als licht
Of nee, 't ging over bier
dank je Laurens
't moet niet altijd rijmen hier
Dertig minuten bezig
zoveel blad'ren vol geklad?
dat dacht je maar
die backspace toch...
modern dat wel
maar 't zorgt hier voor bedrog
Als 'k alles had laten staan
wat er fout was gegaan
had je nu niet gedacht:
Dat is het!
Of had je nog meer verwacht?