Stil genietend van mijn tuintje
zit ik aan de tafel daar
de bloemen bloeien overdadig
in prachtig roze, blauw en paars;
heel verlokkend voor de vlinders
houden zij hun kelkjes klaar
Bijen, hommels hoor je zoemen;
tussen bloemen en het groen
kikkers die zich camouflerend
tegen kleuren groen en bruin
lekker bij de vijver zitten
en daar heel onschuldig doen
De visjes zwemmen o, zo kleurig
in het koelbekroosde nat,
de klaterkruik voor circulatie
en de charme, op z'n minst
betonnen schone voor bewaking
van de kikkers en het pad
De picknicktafel,'n grote ronde
in het centrum op het grind
pleisterplaats voor jong en oud
genieten er de groene rust
van mijn groene tuin-idylle,
die je gewoon hier achter vindt