Buiten schrijven
Terwijl de lucht steeds zwaarder wordt
en zelfs tegen me gromt
zit ik buitenshuis met een leeg blad
de blik vertwijfeld, de rug gekromd
Hoe moeiljk kan het zijn
het blad te vullen met mijn geest
door woorden en zinnen te formuleren
van wat is of is geweest
Toch gaat het me met een keyboard
meestens veel beter af
het is alsof ik piano speel
met een talent dat God me gaf
Wat ik denk, dat typ ik blindelings
maar soms denk ik toch te snel
en vergeet een woord te spelen
hopelijk horen jullie het dan wel
Intussen wordt het gegrom steeds harder
ik geniet van de lichtshow boven mijn hoofd
een libel die nieuwsgierig rond mijn afdak vliegt
de regen die verkoeling belooft
Mijn buren komen er nu ook bij
we zitten met z'n allen gezellig buiten
dus naar een geweldig poëtosch eind van dit gedicht
kunnen jullie als freaks gewoon fluiten
En het werd nog heeeeel erg laat...... :-)