Katinka’s teloorgang
Katinka was een schone maagd van even achttien jaar
Door zorgen werd ze niet geplaagd en ieder hield van haar
Ze rookte soms een stickie edoch vaker een sigaar
Je hoeft het niet te pruimen hoor maar dit verhaal is waar
Al in haar campertje met douche en ledikant
Trok zij als meid met pit door bin-en-buitenland
Naar de Karpaten of het Scheveningse strand
Ze had haar boeltje voor elkaar, op orde en aan kant
’t Was in een zwoele zomernacht en ook nog volle maan
Dat zij langs de A 17 die knappe knul zag staan
Zij gaf een lift en hij bood haar een hemels lijntje aan
Haar geest werd als een doedelzak, haar wil had afgedaan
Al in haar campertje met douche en ledikant
Verloor Katinka eerst haar eer, toen haar verstand
Het witte lijntje zette haar in vuur en brand
Hij bleek een loverboy, een duivelse gezant
Katinka raakte aan de coke en viel hem zo ten prooi
Ze onderhoudt haar loverboy als camper-lichtekooi
Hij graait het grote kapitaal, Katinka krijgt de fooi
Haar eens zo vrolijk leven is nu naar de ratspelooi
Al in haar campertje met douche en ledikant
Is zij als willig vlees uiteindelijk beland
Op een parkeerterrein en helpt daar menig klant
Aan zijn gerief per creditcard of à contant
© Koos 1-7-2005