lieve monika.
dit gedicht is voor jou.
hoe gaat het eigenlijk met jou.
je woont hier zo ver vandaan.
waarom ben je zo ver weggegaan.
in duitsland te gaan wonen.
en je moeder alleen hier.
heeft je moeder dan geen recht.
op haar kleinkinderen hier.
mogen ze van die man nog steeds .
geen contact met haar.
die man kan haar amper.
waarom doet hij zo raar.
monika te zeggen dat je er niet meer zal zijn.
is een leugen dat doet pijn.
van je broer heb ik gehoord.
dat je niet wilt dat je moeder je stoort.
maar waarom doe jij mijn zon pijn.
wanneer monika kom je eens bij mijn.
samen speelde we gitaar.
of ben je dat vergeten.
en mijn dochter manuella.
ben je die ook vergeten.
misschien zal je dit gedicht nooit zien.
want je zit in duistland bovendien.
maar wat niet is dat kan komen.
daarom dit gedicht aan jou.
hopend dat hij eens bij jou.
aan mach komen.