'k Heb mijzelf twee kloefen gekocht
honderd franken kluttergeld
hebbe 'k ik ervoor neregeteld
Ik heb er zo lange naar gezocht!
Voor u die ik zo gere zie
heb ik in de lochting gewrocht
met mijn kloefen, met mijn kloefen, die
ik op de markt en heb gekocht
Ik zaaide voor u, en ze schoten,
radijzen en persijn
voor u, voor u, mijn
kloefen aan mijn poten
Maar gij, gij poefer
rekent der nie op!
ik pak mijn kloefe
en ik klop!
Ik klop dat uw kin
de grond en reikt
ik klop, zoo gij
nog vele in mijn nekke zeikt!