Sonnet: Afscheid
Een laatste blik in je ogen
Het afscheid komt dichtbij
Ik voel het verdriet bij ons allebei
Lang heeft mijn gezicht om te drogen
Boven ons verschijnen de regenbogen
De tranen van de wolken kwamen erbij
In mijn gedachten ben je bij mij
En in dromen, die vroeger altijd vervlogen
Maar als ik je dan weer zie
En mijn droom werkelijkheid is
Wordt waarheid wat was fantasie
Dan verdwijnt plots het gemis
Maakt plaats voor liefdesmagie
En wordt verdriet weer geschiedenis