Eurogasme
Zij scharrelde wat in Het Leven
En had nooit een euro op zak
Tot zij er die grijsaard ontmoette
Gekleed in een driedelig pak
Een vouw in de broek als een scheermes
De das rond zijn hals hemels blauw
Die kleurde precies bij zijn wangen
Licht paars met een zwemeltje grauw
Zij voelde met haar intuïtie
“Geld heeft -ie, zijn hart lijkt me zwak
Aan hem moet ik mij zien te binden
Die leeft niet van bijstand of GAK”
Ze heeft hem gestrikt en ze trouwden
De huwelijksnacht ging van katoen
Toen plots’ling zijn hartslag verflauwde
Hij stierf….. maar zij ving een miljoen
© Koos 8-7-2005