Regen
Regen druppelt
langzaam in mijn ogen,
hangt aan iedere haar…
trekt een spoor langs ruggengraat
helemaal naar omlaag
als stiekem één mijn bloes in gaat;
verfrist zo vlot mijn warme lijf
ik trek mijn kleren genietend uit
en vang de regen overal
waar men ‘t verboden heeft
omdat het binnen, op en buiten mij
zo’n heerlijk frisse reinheid geeft.
Het water wast
zo vuil en twijfels weg
over mijn identiteit
schoont zo mijn gedachtegang,
de onzekerheid om wie ik ben:
Ik voel mij schoon en niet meer bang…