Die kleine mus, zou hij nog leven?
ik heb hem toen mijn adem gegeven.
Hij was tegen het raam gevlogen
en lag daar met gesloten ogen.
Voorzichtig heb ik hem opgetild
hij bewoog niet meer, was niet meer wild.
Ik blies zachtjes tegen zijn snaveltje aan
en zijn kleine hartje begon weer te slaan.
Ik zette hem vol trots in een struik
daar zat nog een nestje buiten gebruik.
De hele dag nog, zat hij daar sloom
maar ,s avonds vloog hij terug naar een boom.
En steeds als ik een musje zie
dan denk ik, "misschien was het die".