Ze ligt te slapen
met een glimlach op der gezicht
ik hoor der adem in me nek
en voel soms een beweging op mij gericht
ze droomd vast over mooie dingen
want ze kijkt zo blij
wat zal ze aan het dromen zijn
hopelijk gaat het over mij
ze mompelt soms het een en ander
maar verstaanbaar is het niet
ik vraag me af waar ze over droomt
en zal ze het zelfde denken als ze mij zo ziet?
ze ligt er zo mooi bij
het liefst zou ik haar wakker maken
of dicht tegen haar aan kruipen
maar dat doe ik toch maar niet,
mischien word ze boos of gaat het bed kraken