DE WATERKANT.
aan de waterkant te wonen.
mensen dat is zo fijn.
als je tot je rust wilt komen.
moet je aan de waterkant zijn.
het ruisen van het stilli water.
waar eens een boot door komt varen.
mensen die daar over varen.
die je heel even vluchtig voorbij,
ziet varen,
zwaaien van af de boot naar jou.
dan droom ik wel eens was ik maar .
een schippers vrouw.
lekker genieten overal naar toe.
nooit ellende meemaken in de stad.
nooit alleen zijn zonder man en kind.
want ik geloof en denk.
dat een schippersvrouw.
heel veel liefde krijgt.
van haar man en kind.