Greetje
Ik heb een doosje waar ik alles in bewaar
Aan dingen die hun waarde zijn verloren
Maar die ik toch met goed fatsoen
Niet zomaar even weg kan doen
Omdat ze ooit een ander toebehoorden
Een prille zoen door Greetje mij gegeven
Een lief gedicht van haar aan mij geschreven
Een blonde lok, die kreeg ik van haar toen
Voor wat er kwam, een poosje na die zoen
En als ik voor het slapengaan
Het doosje zachtjes open doe
Dan lacht mijn jeugd me even toe
Heel even voel ik me niet moe
En denk: “Hoe zou het Greetje gaan?”
© Koos 31-7-2005