hoi ik ben de zwerfhond toekie,
ik ben altijd op zoekie
naar van alles en nog wat
ik heb een vriendje een rat
met hem ga ik het leven door
niets gaat voor
de naam van de rat is snuitje
ik zag hem als eerste door een ruitje
ik heet zelf snuit
en hou van fruit
dat hoef je eigenlijk niet te weten
over wat ik ga eten
dit was allemaal voor praat
nu ga ik vertellen wat er gebeuren gaat
ik was uit huis gegooit door mijn baas
genaamt klaas
hij vond mij te vervelend worden
omdat ik altijd sjorden met de borden
na twee dagen kwam ik snuit tegen
hij stond de ruit te vegen
ik keek naar hem en hij keek terug
we keken heel vlug
ik wist meteen dat het vriendschap was
en die komt altijd wel van pas
sindsdien zijn we dikke vrienden voor altijd
ik heb vooral geen spijt
wij lopen nu samen over de straten
en vinden een lekkere kaas met gaten
dat is een heel cadeau
als je ons ziet zeg dan gewoon hallo