Inspiratie
Midas Dekkers zei eens:
zonder prikkels kun je niet leven
hij had groot gelijk
prikkels zijn het die me inspiratie geven
dingen die ik zie en hoor
dingen die ik meemaak
dingen die ik voel en proef
en waar ik bij betrokken raak
maar zeker ook mensen
met wat ze doen en laten
mensen met verassende gedachten
mensen die liefhebben en haten
de mens in het algemeen
maar ook mensen in het bijzonder
voorspelbaar of juist niet
zoveel waarover ik me verwonder
de aarde in al haar pracht
haar geheimen die ik nu pas ga ontdekken
geen levenslang gedichten schrijven
die dit wonder ooit zal kunnen dekken
hoewel laat begonnen
ga ik het toch proberen
mijn steentje bij te dragen
opdat een ander hiervan mag leren
ps. Bedankt voor het wensen voor een fijne tijd op Corfu, maar ik ben al weer terug.
En het was inderdaad geweldig!
Er zullen nog wel meer gedichten komen over dit onderwerp.
:)