Aan de stille waterkant
Zittend in het mulle zand
Zit een meisje zachtjes te huilen
Ze wil met iemand ruilen
Een ander leven voor heel even
Wie zou haar dat kunnen geven
Even geen zorgen, even geen pijn
Wat leek haar dat ontzettend fijn
Ze draait zich om en kijkt me aan
En ik schrik als ik haar zie staan
Want het meisje kijkt niet erg blij…
En ze lijkt verdacht veel op mij…