Een plein in Hoorn….
Een plein in hoorn,
een bont publiek
rondom kroegen,
drums,
en veel muziek
een dans vol drank
een beeld dat blikt
een tekst verschijnt me
“dispereert niet”
een spreuk van toen
gesproken door een groot man,
Jan Pieterszoon Coen
20-08-2001