Soms denk ik terug aan alle nare dingen
voel ik me rot, ellendig.
Wat gebeurt er met de wereld?
Wanneer roept God ons?
Het journaal vertoont beelden
het oog kan het niet aan
je rust wordt verstoord
de ellende gaat gewoon door.
De vroeger zo vitale man,
komt in zijn rolstoel binnen
Hij praat niet meer, loopt amper
ook hij heeft het leed ervaren.
Moord, agressie, zonder wapen op straat?
America lijkt zo anders.
wij fietsen rustig verder,
zonder enig benul.
Grote verslagenheid bij rampen
de aarde leeft, maar stoort zich niet
enschede wordt wakker geschud
de rest leeft verder.
De economie op zijn best
welvaart als nooit tevoren.
Twee vliegtuigen vernielden,
de rust, erger nog; zoveel onschuldigen
wij leven verder, geen benul.
zoekend naar ons eigen heil.
En God kijkt toe, zo intens verscheurd.
Totdat Hij ons laat stoppen.
(engelse versie volgt)