dwalend in het hart van een doolhof
zoekend naar een rijkende ster
kijkend naar boven waar ze vallende sterren ziet
ja zo is zij
een vallende ster
iets speciaals, iets unieks
iets spectaculairs als je jong bent
toen zij die ster zag stopte ze met dwalen
een vallende ster...
zo prachtig
maar o zo alleen
hij is zo uniek dat alle andere gewone sterren stilstaan om naar haar te kijken
maar dat wil zij niet, zij wil een gewone ster zijn
maar gewoon is ook maar gewoon
toen de ster verdwenen was liep het kind zo snel ze kon
tot ze over een perfect ronde steen viel
De Maan
het meisje is nooit uit de doolhof geraakt
men heeft haar nooit meergezien
maar men beweert dat ziuj het maanmeisje is geworden
en telkens als ze gaat slapen
laat ze de maan een lach geven
althans, zo beweert men
zij, die haar opgesloten hebben
zij, die haar gek verklaarden
zij, die haar misbruikt hebben om eigen bestwil
ja, zij
nu zijn zij het die zich opsluiten
om de schaamte te verdoezelen
kijk vannacht eens naar de maan
als je er echt in gelooft zal je de maan zien lachen
en wie weet, misschien een vallende ster