Op weg.
~juli~
Het regengrijze landschap
als een verwaterd aquarel
verliest in ’t vocht
steeds meer haar kleuren
aan het vreugdeloze grijze licht
dat sterft in haar kille gramschap
Het teruggetrokken zonlicht
beschijnt de wolken
slechts van boven
waar alles licht en helder is,
kan niet breken door het grauw
door zware regenval gezwicht
De wielen draaien door en door,
kilometers asfalt weg,
gestaag en monotoon de rit
die voert naar ’t warme zuiden
verlangen groeit naar zon en zee
en golven die het strand opwaaien
~augustus~
De regengrijze luchten
verwelkomen mij thuis
het landschap
als een verwaterd aquarel
verliest in ’t vocht
steeds meer haar kleuren
terwijl ik in de auto
genietend zit te zuchten...