Pappa
Gisteren zijn we bij je geweest,
zo dicht als nog mogelijk is.
Er is veel verandert in al die jaren,
weet je, dat ik je mis?
Jij was alleen nog een herinnering,
ik zat dan bij jou op schoot.
Gisteren zat ik op je graf,
waarover ik mijn tranen goot.
Pappa, heb jij ons gezien?
Was jij misschien ook daar?
En mijn kinderen en man,
keek je daar ook naar?
In gedachten heb ik ze aan je voorgesteld,
heb ik je over hun verteld.
En rookte ik een sigaret,
daar bij je aan jouw koude bed.
Ik was hier in geen 18 jaar,
ik was toen nog zo'n kind.
Was jij al die tijd toch bij me?
Ik hoop dat je mij aardig vind.
Op een dag kom ik bij je terug,
leg bloemen bij je neer.
Pappa, ik denk vol liefde aan je,
zie ik je later weer?