Het was nog vroeg, ik was nog bezig boven
toen ik opeens, mijn ogen niet kon geloven.
Eerst dacht ik dat het een vliegtuig was,
die daar naar beneden streek,
maar gelukkig nee, dat was het niet
toen ik uit de ramen keek.
Een grote reiger met de vleugels wijd,
was in mijn tuin neergedaald
en had zonder toestemming van mij
een vis uit de vijver gehaald.
Het was dan wel een mooi gezicht
zo,n statig grijzig dier,
maar van mijn vissen had ik toch
graag langer nog plezier.
En elke keer nieuwe aangeschaft
dat is toch ook geen pretje
dus op onze vijver zit vanaf die dag
heel keurig nu een netje.