Ad en Thea
De beste vriendschap die je
je kunt bedenken
is die van hen
die ’t belangeloos
voor altijd aan je schenken
niet alleen maar als het goed met je gaat
maar ook in ‘d ergste pijn
is daar de vriend die klaar voor je staat
er echt voor jóu wil zijn
er staan er twee bij wel en wee
steeds weer voor ons klaar
zij brengen ‘slechts’ hun liefde mee
en echt, dan zijn ze daar
Dus toen ons kind heel onverwacht
in dood was weggegleden
werd helemaal niet nagedacht
maar met ons meegeleden
En later ook op Sascha’s graf
hun zelfgeplante roos
die bloemen groot als schoteltjes gaf
en bloeit, een hele poos
als illustratie van hun zijn
al zo jaren lang geweest
dat maakt die vriendschap extra fijn
‘k waardeer ‘t wel het meest
Voor Ad en Thea dit gedicht,
een ode aan hun vriendschap
belangeloos naar ons gericht
bij voor maar ook bij tegen
zij schijnen zo hun eigen licht
op waar wij ons bewegen...