Stap in die warme zonneschijn
een klein moment telt soms dubbel mee,
om te leven in geluk en vree.
soms dwaal je af naar beneden,
of blijf je hangen hoe je bent weg gegleden in het verleden.
één lichtpuntje is dan weer genoeg om naar op te stijgen,
en die losse kralen weer opnieuw aan elkaar te rijgen.
laat dat moment niet zomaar aan je voorbij gaan,
stel je open en ga met open handen er voor staan
pluk het geluk nu, het is voor jou,
kom uit dat gevoel van te diepe rouw.
stap in die warmte van de zonneschijn,
alleen zo laat je verdwijnen, die schrijnende hartenpijn