Een week later
Door de rook zie je de contouren
Van wat eerst Manhatten was
Die diep je emotie’s aanroeren
Uitgevoerd door een terroristenras
Nooit …..nee nooit wordt de stad
New york ’’Manhatten’’ meer als voorheen
Het is voor Amerika het zwarte blad
Op de rampplek een smeulende berg steen
Het is nu een week nadien
Wat geld als het zwaarste misdrijf ooit
Nooit zal het er meer uitzien
Ook al zijn de bergingswerken voltooid
Huilende mensen lopen op straat
Zoekend naar familie of vrinden
Boos, vertwijfeld door deze terreurdaad
Hopen ze hun geliefden te vinden
Bij ons in nederland leven we mee
Ook hier rampen, niet zo groot maar toch
We weten Volendam en Enschede
Komen niet voort uit een godsdienstoorlog
Heb grote bewondering …..voor
De reddingswerkers en vrijwilligers
Ondanks de vermoeidheid gaan ze door
Aangemoedigd door het volk en hun vertegenwoordigers
Manhatten nog steeds in diepe rouw
En met hun de hele wereld
Weggevaagd hun handels gebouw
Maar wat amerikanen samen smeld
Amerika wij bewonderen u en het volk
En zegenen u met heel ons hart
Wanneer het weg is deze wolk
En u begint aan uw nieuwe start.