Een nieuwe kans en het verleden sluiten.
Als een goede slaap zo verkwikt het loslaten van mijn gekrenkte gevoelens mijn nieuwe denken,
intense bevrediging in het vinden van deze nooit verwachtte geschenken.
In een vorm van innerlijke liefde en simpele pret, zomaar op mijn kussen neer gelegd
wist ik niet dat ik gelukkig nog aan zoveel blijde gevoelens was gehecht.
Deze nieuwe vorm van ervaren in echte humor en optimisme,
laten aan mezelf een nieuwe mij zien zonder eigen cynisme,
Meedogenloos spottend om de innerlijke pijn maar niet te voelen,
zo was ik bezig mezelf te verbranden en tevens die verzengende intense hitte te koelen.
De bitterheid door verlies vond in mij een gemakkelijke prooi,
ik bracht met die weerstand mezelf in die ijzeren kooi.
Waar ik maar bleef vechten tegen mijn tranen en mijn hogere ik,
en verstikte ik mezelf nog liever dan te laten een opluchtende snik.
Moegestreden kwam ook ik aan dat laatste beetje oude wortel aan,
door met mezelf eindelijk zuiverend, door die echte brandende pijn heen te gaan.
Kan er nu nieuw eerlijk leven uit die oude as ontspruiten,
Om integer en met dankbaarheid met deze nieuwe kans de lessen uit het verleden te sluiten.