JONG
De spiegel zendt twijfels,
je lach is te hard,
je blik te vroegwijzig,
je gevoelens verward.
Jij hebt niet gekozen,
voor hem of voor haar.
Je kan nog niet blozen,
jij bent nog niet klaar.
Jij kent niet jezelf,
zoals de wereld je ziet,
verdringt je gevoelens,
doet een ander verdriet.
Wat is goed, wat is slecht,
geloven en hopen.
Wie heeft het recht
de liefde te kopen?
Balanceren,
op de lijn,
tussen jong en volwassen,
doet alleen maar de pijn
van het groeien verzachten.
de pijn,
van alleen- zijn.
Maar,
Als je ogen weer twinkelen,
van emotie vervuld,
je geest,
je talenten doen glinsteren,
je hart met liefde gevuld,
BEN JE JONG!
Wil Melker
06/07/2000