KINDEREN EN WANDELAARS
Ze wandelen.
Het gras is groener, verder,
dan de schoenen
van de wandelaars.
Het gras ligt midden
in het veld, gelegen
in een park voor wandelaars
met grasse passen.
Het pad knerpt steentjes
door het gras, omzoomd
met asfalt, kanten tegen
borders vol een-jarigen.
Verlopend tot de rand
van bomen, opgeschoten,
kinderen die rennen
voor een leven vol met spel.
De wandelaars en kinderen
verknerpen grassend asfalt.
Verrennen leven langs een bomenrij,
een spel van schoenen door het gras.
WIL MELKER
11/06/2000