Daar
Daar, waar in het sterven van september
herfst het van de zomer overneemt
de bladeren langzaam kleuren
van rood en goud naar bruin en dor
en de dagen allengs korter worden
zie ik in het vallen van de regen
de tranen van zoveel leed geleden;
hoor in herfststormen bezems die schoonvegen
op weg naar een beter bestaan
Daar, waar in het vallen van de winter
op ongekend moment de koude komt
en sneeuw belooft en ijs,
de donkerte de macht herwint
zie ik langzaam de belofte lichten
van ontwaken in een nieuwe tijd
gesterkt door de winterrust
nimmer aflatend in hoop op nieuw leven
halsreikend warmte minnend
Daar, waar in het aanbreken van de lente,
beloftes van ontwakend leven zijn
in blad en bloem, het jonge vee
het bloed bruist in aderen, jong en oud
dagen lengen tot het drieëntwintigste uur
tot zwoele, korte nachten
vol geluiden van voortplanting
generaties vermenigvuldigend
naar een volle rijke zomer
Daar, in fonkelend zomerleven
uitgestrekt in het malse gras
omringd door klaver, madelieven
en de frisheid van de morgendauw,
vlinderend op vleugels van de wind
omhoog naar zon en witte wolkjes;
het nieuwe leven geopenbaard
in volle omvang, klaar als een nieuwe dag,
eindig als seizoenen tot een nieuw begin
Daar zie ik jou, mijn kind en in zoveel meer....