in mijn hoofd chaos,
en ik ben weer de klos.
met gans mijn wezen,
probeer ik jullie gedichten te lezen.
maar de woorden vatten mij niet,
ben overspoeld door onmacht,verdriet.
ik probeer mijn deur open te laten,
maar heb geen stem om te praten.
probeer mijn vrienden te bereiken,
maar mijn handen ontwijken.
probeer een liedje te zingen,
om de enge gedachten te bedwingen.
probeer uit mijn schelp te komen,
weg met die nare dromen.
maar de schelp is zo hard,
en ik volkomen verward.
wie wil mijn schelp ontdooien?
zodat ik mezelf kan ontplooien.
tot een levenslustig mens,
dat is mijn wens.