Ik rij op een verlaten weg
met een eenzame melodie
de lichten verdwijnen één voor één
in de melancholie
gemijmer vervagend in het duister
wie zegt me waarom?
waarom vervagen de twinkels,
en kijkt er niemand om?
waarom de gelatenheid
als ik naar huis toe rij?
waarom lijkt alles zo veraf
en is het toch dichtbij?
waarom de stille tranen
die vallen op het stuur?
waarom 't gevoel van bitterheid
op dit goddeloze uur?