Jack aan mijn neus
Hoewel de zon nog steeds haar best doet
en me verwarmt gedurende de dag
voelde ik vanmorgen "Jack" al zachtjes aan mijn oren,
maar toch vooral aan mijn neus,
en had ik mezelf in een kerstdeuntje verloren
dat deuntje dwarrelt als een vlokje sneeuw
de hele dag door mijn wazige hoofd
en probeer dan maar eens het niet hardop te zingen
wie zou me niet voor gek verklaren
en me tot ijzige stilte dwingen
"chestnuts roasted on an open fire"
terwijl ik mijn spullen uit mijn bureaula pak
en terwijl ik de deur uit storm om mijn ronde te lopen
"Jack frost nipping at your nose"
heeft iemand het gehoord, het is niet te hopen
en toch wil ik het deuntje niet kwijt
ook al vindt de hele wereld het misschien raar
want het geeft me een heerlijk gevoel
warmte van binnen, als het buiten kouder wordt
als u begrijpt wat ik bedoel