DIEPSTE GEDACHTEN
Zij vertelde hem alles.
Hij liusterde altijd naar haar.
Er is iets veranderd
ook al horen ze bijelkaar.
Hij probeert haar ziel te bemachten
en naar binnen te dringen
in haar diepste gedachten.
Ze raken elkaar kwijt.
Hij kijkt met een treurende blik,
hoe zij uit zijn armen wegglijd.
Ze zullen elkaar nooit meer zien.
Niet in dit leven dan,
later weer misschien.
Ze waren elkaars krachten.
Samen waren ze één.
Hij kan haar alleen nog zien,
in zijn diepste gedachten.