Kijk jezelf eens aan
Spiegeltje, spiegeltje
Aan de muur
Waar ben ik gebleven?
Waar ben ik hen gegaan
In dit soms ellendige bestaan
’t Is maar kort, dit menselijk leven
Ik keek in de spiegel
En vroeg aan dat meisje
Dat me aanstaarde van achter dat glas
Wie ben ik?
Waarom ben ik... mij?
En weet je wat ze zei?
Meid, daar moet je niet aan denken
Daar kom je nog wel achter, ooit
Kijk nu eens in deze spiegel
De mens die je ziet, is die niet mooi?
Kijk nu eens in deze spiegel
Kijk jezelf eens aan
Kijk eens naar dat meisje
Dat nog een heel leven voor zich heeft
Leef dat leven...
Het is je niet voor niets gegeven.