Sta eens even stil bij het feut
Het feit dat er elke dag wel iets gebeurd
Er word een kind geboren
En aan de andere kant zijn ze aan het moorden
Sta eens stil bij de gedachte
De gedachte om 1 dag nog te leven
Dat je alles moet opgeven
Dat je dood gaat door een ziekte
Kanker of HIVE maar diegene vecht en vecht..
Totdat diegene letterlijk neervalt
Sta eens til op het juiste moment
Op de juiste plek als je 1 minuut stil staat
Bij een zinloosgeweld geval
Je hoorde schoten en een knal
Maar je was te laat
Sta nu eens even stil
Bij het feit dat er bedrag
Mensen overlijden of worden vermoord
En onschuldig lijden aan de pijn
Hoe zou het dan over 10 jaar zijn
Het zelfde als nu dat zinloosgeweld
Soms de enige oplossing blijkt te zijn
Ik hoop van niet en dat we elkaar respecteren
Zoals we zijn tenslotte zijn jij en ik ook maar een mens