Het is ook voor mij
Haast niet te bevatten
Dat in een wereld zo vrij
Mensen zitten als ratten
In landen overal
In één grote val
We strijden
Voor rechten
We bevrijden
En vechten
Delen we ons geluk
Met de minder bedeelde
Zodat uiteindelijk
Ook zij baden in weelde
Toch zijn we van naturen
Negatief ingesteld
En klagen we uren
Over zinloos geweld
We kunnen beter
Het positieve uitdragen
Met dit als graadmeter
In deze bange dagen
Gaan we het zonniger zien
Wat meer van elkaar houden
En groeit heel misschien
Ons zelfvertrouwen