Een vlinder in de lucht
Fladdert onverwacht voorbij
Maakt een boogje in z'n vlucht
Als hij neerdaalt, vlakbij mij
Vleugels trillen nog in rust
Pronkend met hun kleuren
Door wind strelend gekust
Vermengd met bloemengeuren
Alle teerheid ligt nu bloot
Lokt en raakt verlangen
Tot kracht afstand vergroot
Is te vluchtig om te vangen