De Weduwe Van Nelle
Steeds als ik troost put uit het donkerblauwe pakje
Ten tijde dat de treurnis mij wat droevig treft
Dan lees ik elke keer weer op het plastic zakje
Hoe Hoogervorst de wijze strenge vinger heft
En bij het draaien van zo’n heerlijk shag-piraatje
Gerold in ’t smetteloze witte Rizla vloei
Dan brengt zijn tekst me haast tot vallen van mijn graatje
En ik voel goed: het is niet goed, stop dat geknoei
Want door te roken inhaleer je cyanide
Te samen met een vluchtig vleugje van benzeen
Ook zit het barstens vol met allerhande =hyden=
Waardoor je pijnlijk komt sterven, heel gemeen
Maar al die kreten bij elkaar mochten niet raken
Ik bleef maar roken en genoot van elke trek
Edoch de opdruk van vandaag die doet me staken
Want wat ik nu lees wordt ook mij iet-wat te gek:
Het gebruik van nicotine, ’t is bewezen
Heeft als risico voor jong-en oude vent
Dat het afgelopen is met lustig kezen
Want van roken word je zomaar impotent
© Koos 28-9-2005