Laat mij leven,
Probeer me niet te laten denken,
zoals jullie wereld denkt.
Probeer me niet te laten praten,
zoals jullie wereld praat.
Probeer me niet te kleden,
zoals jullie wereld kleed.
Probeer me niet te veranderen!
Sodemieter op met jullie best bedoelde
bullshit aan m'n kop.
Ik bepaal zelf wel wat goed en slecht is,
Ik weet donders goed wat nep en echt is.
Ik ben toch geen kleuter meer?
Dan wens ik van jullie géén geleuter meer.
Nadine Krahé